Vendepunktets madopskrifter
Skovturssnegle.
??? personer

Ingredienser

    • 2 dl mælk
    • ½ pk. gær (25 g)
    • 2 tsk. olie
    • ½ tsk. salt
    • 100 g fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
    • ca. 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • Fyld
  • ½ løg (ca. 30 g)
  • ¾ dl tomatpuré
  • 150 g kogt skinke i strimler
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 60 g revet ost 20+ (13 %)



Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser - hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 15 minutter.

Rul dejen ud til en firkant, ca. 30 x 45 cm. Pil løget og hak det fint. Smør tomatpuré på dejen – det skal dække hele firkanten. Fordel løg, oregano, skinke og ost over tomatpuréen. Rul dejen sammen til en pølse – begynd ved den lange side. Skær pølsen ud i 16 stykker.

Læg sneglene på en bageplade, bøj enderne ind under sneglene, og tryk dem lidt flade. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 minutter. Bag sneglene i en forvarmet ovn på 200° C i ca. 15 min. På midterste ovnrille.

Opbevaring
Sneglene kan fryses.

  • Pr. stk.: Energi 500 kJ, 16 g kulhydrat, 3 g fedt
  • 16 stk.

 

Æblekompot med kanel.
6 - 8 personer
1 kg æbler
2 spsk. sukker
1 kvart dl. vand
2 kanelstænger
1 spsk. hyldeblomstsaft ell. æblecidereddike.


Skær æblerne med skræl i mndre stykker og komi en gryde sammen medresten af ingredienserne.
Læg låg på og lad æblerne simre møre i 5 - 6 min.
Tilføj evt. lidt vand. Afkøl. Server lun.

Fra Irmas blad "Krydderier"

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.07 | 10:45

Hej. Er der nogen her som måske kan hjælpe med at få fat i info papirer omkring Randers turen?

...
28.03 | 11:14

Vi laver den på Torsdag i Vendepunktet.

...
28.03 | 11:13

100 kr. om året.

...
27.03 | 19:44

Lad os få den Facebook på benene.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE